Zo bouw je een e-maillijst op zonder stalker te worden

Ontdek hoe je op een ethische manier je e-maillijst kunt laten groeien. Leer 7 praktische tips om waarde te bieden aan potentiële abonnees zonder opdringerig te zijn.

Ontdek de superkracht van nieuwsbrieven!

Benieuwd waarom je beter kunt investeren in je mailinglijst dan in social media? Je leest het in dit gratis ebook!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Je weet dat een goede e-maillijst goud waard is voor je bedrijf. Maar hoe bouw je die op zonder opdringerig over te komen? In deze blog ontdek je hoe je op een ethische manier je e-maillijst kunt laten groeien. We geven je praktische tips die je meteen kunt toepassen, zonder dat je klanten het gevoel krijgen dat je ze stalkt. Lees snel verder en leer hoe je waarde biedt aan je potentiële abonnees!

Zo bouw je een e-maillijst op zonder stalker te worden

Een grote e-maillijst klinkt geweldig, toch? Maar pas op: kwaliteit gaat boven kwantiteit. Je wilt abonnees die écht geïnteresseerd zijn in wat jij te vertellen hebt. Laten we eens kijken hoe je dat voor elkaar krijgt.

Waarom ethisch lijst opbouwen belangrijk is

Voordat we in de tips duiken, even dit: ethisch je lijst opbouwen is niet alleen netjes, het is ook slimmer. Waarom?

  1. Betere engagement: Mensen die bewust kiezen voor jouw mails, zullen ze eerder openen en lezen.
  2. Minder spam-meldingen: Ongevraagde mails kunnen als spam gemarkeerd worden, wat slecht is voor je reputatie.
  3. Vertrouwen opbouwen: Door respectvol om te gaan met data, bouw je een goede relatie op met je klanten.

7 Ethische manieren om je e-maillijst te laten groeien

  1. Bied waarde met een lead magnet Maak iets waardevols dat mensen gratis kunnen downloaden in ruil voor hun e-mailadres. Denk aan een e-book, checklist of exclusieve video. Zorg dat het echt nuttig is voor je doelgroep!
  2. Gebruik pop-ups slim Ja, pop-ups kunnen irritant zijn. Maar als je ze goed inzet, werken ze prima. Laat ze bijvoorbeeld pas verschijnen als iemand al even op je site is, of als ze willen wegklikken.
  3. Organiseer een webinar Mensen schrijven zich graag in voor gratis kennis. Organiseer een webinar over een interessant onderwerp en vraag e-mailadressen bij de inschrijving.
  4. Maak gebruik van sociale media Promoot je nieuwsbrief op je sociale media. Vertel wat mensen kunnen verwachten en maak ze nieuwsgierig.
  5. Voeg waarde toe aan je facturen Stuur je facturen per mail? Voeg een vriendelijke uitnodiging toe om zich in te schrijven voor je nieuwsbrief.
  6. Gebruik je e-mailhandtekening Voeg een link naar je inschrijfpagina toe in je e-mailhandtekening. Simpel, maar effectief!
  7. Wees duidelijk over wat je gaat sturen Vertel bij de inschrijving precies wat mensen kunnen verwachten. Hoe vaak stuur je mails? Wat voor soort content? Zo voorkom je teleurstellingen.

Wat je vooral NIET moet doen

  1. E-mailadressen kopen Dit is niet alleen onethisch, het is ook ineffectief. Deze mensen hebben niet om jouw mails gevraagd.
  2. Mensen automatisch inschrijven na een aankoop Vraag altijd expliciet toestemming, ook als iemand klant bij je is geworden.
  3. Het moeilijk maken om uit te schrijven Zorg voor een duidelijke uitschrijflink in elke mail. Ja, echt.

Inzicht: Kwaliteit boven kwantiteit

Het gaat niet om het hebben van de grootste lijst, maar om de meest betrokken lijst. Liever 100 fans die al je mails openen, dan 1000 mensen die ze negeren.

Klaar om je lijst ethisch te laten groeien?

Wil je zeker weten dat je e-mailmarketing op een ethische én effectieve manier wordt aangepakt? Met onze nieuwsbriefmodule krijg je niet alleen geweldige content, maar ook advies over hoe je je lijst op een goede manier kunt laten groeien.

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen om een fantastische, betrokken e-maillijst op te bouwen? Check onze nieuwsbriefmodule en ontdek hoe makkelijk het kan zijn!

Dagelijks maken ruim 400 bedrijven gebruik van ons platform.

Wij zorgen ervoor dat al jouw klanten regelmatig van je horen zónder dat het jou extra tijd kost. Daar krijg je #blijeklanten van.

Lees hier hoe blij onze gebruikers met onze software zijn
    
Een mooie aanvulling op mijn online dienstverlening!
Maarten Prins
VZP Bedrijven B.V. en DoeHetZelfAOV.nl
    
Contaqt helpt mij om in contact te blijven met mijn klanten en geïnteresseerden
Marion de Rijk
AdviesRijk
    
Werken met Contaqt levert zelfs nieuwe klanten op!
Pieter Oorlog
Foreburgh Financiële Planning

Dankzij Contaqt blijven cliënten betrokken bij mijn bedrijf en tevens helpt het bij mijn zorgplicht.

Contaqt maakt het eenvoudig een nieuwbrief te versturen. Ik ervaar dat klanten het prettig vinden regelmatig wat van mij te horen. De tijdsbesparing kan ik gebruiken voor commerciële werkzaamheden."

Met Contaqt kan ik actuele berichten vol automatisch op onze website plaatsen, op onze social media kanalen verspreiden en via onze nieuwsbrief versturen. Een prima aanvulling binnen onze communicatiestrategie."

Naast de nieuwsbrief van Contaqt gebruik ik ook het programma bij het invullen van zorgplicht op mijn portefeuille. Met een simpele vragenlijst krijg ik inzicht in de wensen en wijzigingen van mijn relaties.

Wij zijn onlangs gestart met de nazorgscan. Dit met succes. Cliënten reageren erg enthousiast. Daarnaast heeft het voor extra omzet gezorgd.

Contaqt is voor mij een gebruikersvriendelijke tool die ik gebruik voor mijn nieuwsberichten. Het bespaart mij een hoop tijd.

Lees verder

Instagram en nieuwsbrieven: het perfecte duo voor jouw marketing

Lees verder

Stop met zenden, start met luisteren: Maak je nieuwsbrief interactief

Lees verder

Vergroot je omzet met elke klik: e-mailstrategieën die écht verkopen